Saturday, March 14, 2009

Woorden die geluisterd moet worden

This is my first attempt to write something in Dutch. I've written in Portuguese and in English before, it is only fair that I give Dutch a go. Having said this, potential Dutch reader be warned that this might come more kitch, more 'cheesy' than what it was originally intended ... Dutch remains my third language and my written skills there in are somewhat handicaped


Woorden kunnen jou alleen pijn doen tot zo ver je ze je pijn laten doen.

Er blijven alleen maar woorden, je moet niet naar ze luisteren. Als je toch kiest om te luisteren, vervang dan alle pijnlijke woorden met 'stoel', of 'bord' of 'vork' ... ze beteken nu opeens niks meer. Ze zijn zinloos en kunnen je geen pijn meer doen.

Nee, luister niet naar zulke woorden. Er zijn zoveel andere woorden die je beter kunt luisteren!

Luister naar de woorden van de minnaar die zegt dat jij de mooiste vrouw ter wereld bent. Luister naar de woorden van je trouwe liefde die zegt dat hij zal van jou voor altijd blijven houden. Luister naar je beste vriendin die zegt dat ze zal er altijd voor je zijn.

Luister ook naar de woorden niet gezegd worden.

Luister naar het begrijp van je moeder, naar de verstand van je vriend ... luister verder ... luister naar de acceptatie in de ogen die jou kijken. Luister naar de trouw van je huisdier die nu op je schoot ligt. Luister naar het afhankelijkheid van de kind die in jou armen slaapt ...

Luister verder steeds ... naar de woorden die nooit gezegd waren, naar die woorden die Mensen nog niet hebben kunnen ontdekken. Luister naar de woorden die de wereld bij zich dragen en luister vooral naar jezelf.

Luister naar de stilte, naar de pauzes in de gesprek, naar de klonk van je eerste tranen en de geluidvan je eerste glimlach.

Je hebt zoveel te luisteren dat die woorden die je net pijn deden geen plek meer in je horen zullen vinden.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home